Pardoseli Industriale Elicopterizate

Pardoseli Industriale Elicopterizate

Pardoseli Industriale Elicopterizate

Pardoseli elicopterizat se utilizeaza in diverse zone, si in special in zonele industriale un este nevoie de rezistenta mecanica si strat de uzura cu o duritate marita. Aceste zone sunt zonele de trafic intens, cum ar fi parcarile subterane, sau parcurile industriale cu utilaje grele.

Exista un fel de beton elicopterizat care se poate folosi si ca si element estetic deosebit, si anume betonul superfinisat. Acesta se poate usor realiza in culori diferite sau chiar combinatii originale de culori, devenind la final o pardosea ce imita foarte bine marmura. Este o pardosea foarte eleganta, perfecta pentru muzee, vile, spatii comerciale.

Cum il fabricam?

Compozitia betonului folisit la pardoseli epoxidice este standardizata dupa niste parametrii bine stabiliziti. Cantitatile de apa, ciment, aditivi sunt controlate. In functie de utilizarile ulterioare vor fi stabliti si cantitatile altor minerali si anume, cuart, gri sau colorat, fibra de polipropilena, care ajuta sa nu apara microfisurile, fibra metalica si altele.

Dupa turnarea si nivelarea betonului se aplica un strat de mortar care contine mineralii amintiti mai sus, care se incorporeaza in betonul proaspat systematic si cu multa rabdare. Daca se doreste o culoare anume se poate obtine din cuart, daca nu din coloranti, inainte de intarirea betonului.

Dupa uscare betonul este supus unui proces de la care si-a obtinut si numele de beton elicopterizat. Cu ajutorul utilajelor numite elicoptere betonul se finiseaza pana la obtinerea finisarii dorite. Se poate ontine un finisaj driscuit, semi-finisat, finisat sau super-finisat.

Ce avantaje va aduce betonul elicopterizat

Aceeasi rezistenta mecanica prezenta pe toata suprafata betonului, nu exista puncte slabe
Strat de uzura dur pentru rezistenta marita impotriva fisurilor
Se poate aplica pe suprafete mari, industriale